Manchester City op slechts één punt achterstand van koploper Liverpool

Vóór de inhaalwedstrijden stond Liverpool op de eerste plaats, gevolgd door Arsenal op de tweede plaats en Manchester City op de derde plaats. Na de inhaalwedstrijd in de 18e ronde veranderde de ranglijst door de overwinning van Manchester City. De vraag wie uiteindelijk kampioen zal worden, wordt steeds spannender. De wedstrijd tussen Manchester City en Brentford bracht Manchester City voorbij Arsenal voetbalshirt, met slechts één punt achterstand op Liverpool, de koploper.

In de eerste helft slaagde Manchester City er meerdere keren niet in om te scoren, en bij een 0-0 stand maakte zelfs Harland zich een beetje zorgen. Maar in de tweede helft begon Manchester City druk uit te oefenen. Álvarez gaf een pass aan Harland, die alleen voor de keeper de bal laag in het doel schoot. Op dat moment stond Manchester City met 1-0 voor op Brentford. Goedkope Voetbaltenue Vervolgens scoorde Harland opnieuw met een kopbal, maar helaas werd het doelpunt afgekeurd. In de laatste minuten probeerde Foden te scoren maar werd gestopt door de keeper. In blessuretijd schoot Foden de bal net naast het doel. Helaas eindigde de wedstrijd met een stand van 1-0, maar gelukkig behield Manchester City zijn winnaarsmentaliteit.

Na deze inhaalwedstrijd zakte Arsenal naar de derde plaats en komt Liverpool steeds dichterbij. De competitie is nu in de beslissende fase beland, en de mogelijkheid dat een van deze drie clubs kampioen wordt lijkt te zijn veranderd. Eerder werd voorspeld dat Liverpool bijna vijftig procent kans had om kampioen te worden, maar op dit moment lijken zowel Manchester City als Liverpool de kracht en het geluk te hebben om kampioen te worden, terwijl Arsenal onstabiel presteert, maar zeker ook in de top drie staat.