Guardiola wil nationaal team leiden in de strijd om het WK

Zoals bekend loopt het contract van Manchester City met Guardiola af in 2025. Hij heeft gesuggereerd dat hij zal doorgaan met coachen bij Manchester City, maar Guardiola heeft toch zijn visie op de toekomst openbaar gemaakt.

De coach van Manchester City voetbalshirt heeft verklaard dat hij graag bondscoach wil worden en het nationale team naar de wereldbeker wil leiden. Dit is een ambitieus doel; na het winnen van veel eerbetoon met Manchester City, is het begrijpelijk dat Guardiola nu de hoogste eer wil behalen die wereldwijd wordt erkend. De coach zei dat als je voor het nationale team wilt werken, ze je moeten inhuren, maar hij weet niet welk nationaal team hem zou willen hebben.

Tijdens interviews heeft Guardiola oprechte interesse getoond in het hebben van coachervaring op evenementen zoals de Wereldbeker, het Europees Kampioenschap of de Copa América. Ongeacht het resultaat, zou hij erg blij zijn. Dit is allemaal onderdeel van een plan, maar het is onduidelijk wanneer dit zal gebeuren; misschien over 5, 10 of 15 jaar. Hij hoopt alleen dat hij de kans krijgt om deel te nemen aan het WK, Goedkope Voetbaltenue met welk nationaal team dan ook.

Guardiola staat bekend als intelligent en ervaren. Voormalige spelers hebben gezegd dat Barcelona-coach Xavi erg slim is, maar dat Guardiola de enige is die boven hem uitsteekt. Dit toont aan dat Guardiola een van de slimste en meest bescheiden coaches is. Hopelijk kan Guardiola tijdens zijn coachcarrière bij een nationaal team terechtkomen en hen leiden naar het winnen van de Wereldbeker.

Laat een reactie achter

Winkelwagen