Liverpool 0-0 gelijkspel tegen Manchester United, Van Dijk gefrustreerd

Manchester United verkeert momenteel in slechte vorm en bevindt zich in een moeilijke situatie. In de 17e ronde van de Premier League, waarin een grote overwinning voor Liverpool werd verwacht, eindigde de wedstrijd echter in een 0-0 gelijkspel. Hierdoor behaalde Manchester United één punt en klom naar de zevende plaats op de ranglijst.

Volgens de gegevens bleef Liverpool, ondanks 34 schoten, zonder doelpunt vanwege de defensieve strategie van Manchester United, die bekend staat als “parking the bus” (het parkeren van de bus). Liverpool behaalde de laagste aanvalspercentage sinds 2016. Hierdoor verloor Liverpool zijn record van 11 opeenvolgende thuisoverwinningen in dit seizoen en zelfs de toppositie in de Premier League, en staat momenteel op de tweede plaats met 38 punten.

Na de wedstrijd gaf Liverpool-verdediger Van Dijk aan dat ze teleurgesteld waren over het resultaat. Ze hadden moeten winnen, maar de tegenstander was tevreden met een gelijkspel en vierde zelfs nadat ze één punt hadden behaald.

Wat betreft de opmerkingen van Liverpool-aanvoerder Van Dijk, zei Keane dat Van Dijk te arrogant was. Hij merkte op dat Manchester United de afgelopen dertig jaar meerdere malen kampioen van de competitie is geworden, terwijl Van Dijk, die het Liverpool goedkope voetbaltenue draagt, slechts één keer de titel heeft gewonnen. De arrogantie van Liverpool zou zich wel eens tegen hen kunnen keren.

Hopelijk kan Liverpool hun mentaliteit aanpassen, bescheiden blijven en wellicht terugkeren naar de top van de ranglijst.

Laat een reactie achter

Winkelwagen